Marosvásárhely főterén is eljárják az örömtáncot

Április 24.-én, vasárnap délután 13 órától zenétől és jókedvtől lesz hangos Marosvásárhely főtere. Az Up To Faith csoport táncosai ugyanis bebizonyítják, a húsvét nem a szomorúság, hanem az öröm és a boldogság ünnepe.

A Global Dance 2011 elnevezésű megmozdulás világszintű lesz, Erdély és Románia mellett számos magyarországi, amerikai, kanadai, ausztráliai és afrikai városban ünneplik húsvét vasárnapján Jézus feltámadását.

Az első örömtáncot tavaly járták el, Magyarországon. A kezdeményező a Vidámvasárnap – Hit Gyülekezete felekezet volt – avat be minket a rendezvény kulisszáiba Szakács Levente. Nem sokkal később csatlakozott a megmozduláshoz a marosvásárhelyi gyülekezet is, végül kialakult egy világszintű csoport, amely idén második alkalommal szervezi meg egyidejűleg a táncot a világ különböző pontjaiban.

Az örömtánc lényege a feltámadás öröme. A legtöbben szomorú ünnepként könyvelik el a húsvétot, hiszen Jézus meghalt a mi bűneinkért. De a történet vége tulajdonképpen a feltámadás, amely nem rosszat, hanem csak jót jelent: a szabadságot, az örökéletet – magyarázza a szervező.

Szakács Levente portálunknak elmondta, a 2011-es Global Dance mindenkinek szól, aki osztozni akar az érzésben. Igaz ugyan, hogy a csapattagok betanult táncot fognak eljárni, tehát egy koreografált produkcióról lesz szó. Azonban ebbe bárki bekapcsolódhat, nézőként, megfigyelőként vagy akár aktív résztvevőként.

Ha úgy érzed, hogy a Global Dance neked is szól, a főtéren a helyed! Mert a húsvét a feltámadás örömének az ünnepe is – üzeni Szakács Levente.

Share this post

PinIt
scroll to top