Marosvásárhely-Kolozsvár járat a Román Vasúttársaságnál

Több téren is változtat a Román Vasúttársaság, ami a síneken zajló közlekedést illeti. Egyrészt módosulnak a vonatok menetrendjei, másrészt pedig új járatot is indít a RVT.

December 12.-től minden Marosvásárhelyről induló vonatnak megváltozik a menetrendje, és szintén 12.-től indul el először a Marosvásárhely-Kolozsvári gyors is, amely a diákok és egyetemisták számára kecsegtető ajánlatokat ígér.

A Marosvásárhely-Kolozsvár járatot azért tartották hasznosnak beindítani, mivel az ünnepek közeledtével jóval megnő majd a forgalom az adott útvonalon. És mivel közeleg a tél, a kisbuszok és autóbuszok elakadhatnak az útban, a vonatok pedig akadály nélkül haladnak, emiatt vehetik a járatot többen is igénybe – magyarázta Titi Ernestiu, a Román Vasúttársaság marosvásárhelyi igazgatója.

A beiktatott járat tulajdonképpen nemzetközi: Budapestre tart és Kolozsváron csatolnak hozzá további vagonokat. Kényelmes és tágas, elektromos árammal és mellékhelyiséggel ellátott, tehát biztosítja a komfortos utazást. A szerelvény naponta közlekedik, Marosvásárhelyről reggel 6.52 órakor, Kolozsvárról 15.16-kor indul. Az út hossza körülbelül két és fél-három óra.

Ami pedig az árakat illeti, változók. Egy teljes jegy ára 38,70 lej. Az egyetemisták, akik közszállítási kuponokkal rendelkeznek, már 19,35 lejért válthatnak jegyet. Diákigazolvánnyal egy jegy 31,40 lejbe kerül. És ez nem minden: aki gyakrabban venné igénybe a vonatot, bérletet is válthat. Tíz jövet-menet jegyet ugyanis 252 lejért adnak, ezeket pedig egy hónap leforgása alatt lehet hasznosítani.

A közúti közlekedés azért még mindig olcsóbb (egy Marosvásárhely-Kolozsvár szakaszra megvásárolt jegy ára körülbelül 15 lej), de a Vasúttársaság reméli, hogy mégis lesz keletje az új járatnak.

Share this post

PinIt
scroll to top