Marosvásárhelyen is népszerűsítik a székelyföldi diákigazolványt

Marosvásárhelyen is népszerűsítik a székelyföldi diákigazolványt, amely Romániában, Magyarországon és egyéb országokban is biztosít kedvezményeket tulajdonosának.

sic-cardZsigmond József, a Centrum Studiorum civil szervezet elnöke az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a tavaly decembertől igényelhető diákigazolványt most először népszerűsítették Marosvásárhelyen. A kezdeményezőknek a Ritte Egyesület a fő marosvásárhelyi partnere.

Az egyetemistáknak, a középiskolásoknak és az általános iskolásoknak egyaránt szóló diákigazolvány különböző kulturális, szabadidős intézményekben, valamint kereskedelmi helyiségekben biztosít 5 és 100 százalék közötti kedvezményt.

A kezdeményezés célja egyebek között erősíteni a diákokban azt a tudatot, hogy Székelyföldön tanulnak. Zsigmond József elmondta, hogy a tavalyi tanévben 1006 igazolványt bocsátottak ki, az igénylők 20-25 százaléka román nemzetiségű volt, de szlovák diák is kérte. A legtöbben Marosvásárhelyről és Sepsiszentgyörgyről igényelték.

A kezdeményezők remélik, hogy az idén sikerül 5 ezer igazolványt kibocsátani, és bíznak abban, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal, valamint a Maros megyei tanáccsal is sikerül partnerségi viszonyt kialakítani.

Share this post

PinIt
scroll to top