Marosvásárhelyen tart előadást Bagdy Bella

Bagdi Bella, aki aranylemezes életmódfejlesztő énekesnő, olyan tanításokat zenésít meg, amelyek az ő életére is nagy hatással vannak. Egyre nagyobb a rajongó tábora. Egyre többen számolnak be Bella zenéjének jótékony hatásairól: gyógyító, erőt adó, nyugtató és feltöltő hatásairól. 2012-ben a Budapesti Kongresszusi Központban több mint 2000 ember előtt, teltházas koncertet adott. A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökeként 2013-ban elindította a kórházmissziós programját, amivel kórházi zenés délutánokat tart betegeknek, szakápolóknak és orvosoknak egyaránt.

bella5

Idén, 2014-ben erdélyi turnéra indul zenésztársaival. A turné témája: Életformáló pozitivitás. És Marosvásárhelyre május 12-én látogat el.

Hogyan segít a zenéd?

A dalaim, amiket írok, tulajdonképpen pozitív megerősítések, gyógyító, nyugtató, bátorító szövegek megzenésítve, melyek rendszeres hallgatás során pozitív hatással vannak a mentális állapotunkra, a közérzetünkre. A dallam abban segít, hogy a szöveg könnyedén beépüljön a tudatunkba, így az emberek akkor is hallják, ismétlik, mantrázzák azt, amikor oda se figyelnek. Önkéntelenül dalolja a lélek, ami belső gyógyerővé válik, és minél többször ismétlik, annál hatásosabb.

Már gyerekként számos mélypontot megéltél, társad volt a csalódottság, magányosság és félelem, majd mégis sikerült pozitív irányban folytatni életed. Mit tanácsolsz azoknak, akik most ülnek a gödör legalján és úgy érzik, nincs kiút?

A krízisek a láthatatlan jóakaróink, egy korrekciós folyamatot hajtanak végre a mi érdekünkben, és arra hívja fel a figyelmünket, hogy elérkezett az idő, hogy változzunk és változtassunk azon a területen, ahol a krízis jelentkezik. Én azt tudom csak tanácsolni, ami nekem segíteni szokott ilyenkor: többet és mélyebben vagyok egyedül, többet és mélyebben imádkozom, meditálok, olvasok lélekfeltöltős könyveket, relaxációs zenét hallgatok, és hála naplót írok. Ugyanakkor megteszek minden tőlem telhetőt az adott helyzet jobbra fordításáért. Ez a kérdés mindig inspirál ebben: itt ez a helyzet, olyan, amilyen, mi a teendőm vele? Leírom magamnak a válaszokat, és amit erőmből megtehetek, azt megcselekszem, de a „hogyant” Istenre bízom.

bella4

Családodban sok volt a békétlenség, veszekedés. Pozitív mondanivalóid sokak életébe hoztak áldást és nagy erejű változást. Családod tagjainak is?

Igen, ezt határozottan kijelenthetem. Büszke vagyok arra, ahova a családi történetünkön keresztül eljutottunk, a teljes békétlenségtől a valódi békéig. Ma már a szüleim a legjobb barátaim, akikre tudom, hogy bármikor számíthatok és ők is bármikor számíthatnak rám.

Mit jelent neked az életformáló pozitivitás?

Nekem annyit jelent, mint elköteleződni arra, hogy folyamatosan fejlődjünk, növekedjünk, megnyíljunk és érettebbé váljunk, melynek eredményeképpen életminőségünk napról napra jobbá válik. Fontos felismernünk, hogy minden helyzetben van esélyünk arra, hogy pozitívan alakítsuk az életünket. Hogy hogyan, mit tehetünk a hétköznapi aggodalmaktól kezdve a sorsalakító kríziseken át önmagunkért, erről szól ez a zenés est, amit a városotokban tartani fogok.

Ha jól tudom a problémák kezeléséhez, megoldásához is adsz majd útmutatót.

Igen. Nagyon fontosnak tartom, hogy képessé váljunk éretten közelíteni egy problémához. Nem elég tudomásul venni egy problémát, és valamit kezdeni vele, rá kell jönnünk, mire szólít fel minket, különben nem tágít mellőlünk. Sokszor az jelenti a problémát, hogy rájöjjünk, miért éppen mi küzdünk azzal a bizonyos problémával. És ha megértettük, mire szólít fel minket, meg kell lépnünk a szükséges változtatásokat. Csak akkor vagyunk tehetetlenül kiszolgáltatva a problémáinknak, ha megtagadjuk azokat a cselekvéseket, amelyre a probléma felszólít minket. Ezen az estén egy 4 lépéses problémafeloldó meditációt is meg fogok tanítani a jelenlévőknek, ami egy nagyon hatékony módszer a problémák felé való közelítéshez.

HELYSZÍN:
Szakszervezetek Háza
Marosvásárhely, Str. Cuza Voda Nr. 22., 3. emelet

IDŐPONT:
2014. május 12., hétfő 18:00 – 20:00

Jegyvásárlás:
GSM Service, Rózsa tér 31. (a kultúrpalotával szemben)

Share this post

PinIt
scroll to top