Marosvásárhelyen van Európa legnagyobb állatkertje

A marosvásárhelyi tanács RMDSZ-frakciója kedden délelőtt a városvezetőkkel közösen hivatalosan felavatta a felújított és kibővített Állatkertet.

Mivel május 22-e a Biológiai Sokféleség Világnapja, a Vásárhelyi Tanács ingyenes látogatást biztosított az Állatkertben. A kettős ünnepség célja tudatosítani az emberekben, hogy mennyire fontos az élővilág változatosságának megőrzése.

A marosvásárhelyi állatkert felújítási és bővítési munkálatainak finanszírozási szerződését a városi tanács 2008-ban írta alá a Környezetvédelmi Minisztériummal. A munkálatok 2010 júniusában, Borbély László minisztersége alatt kezdődtek el és egyebek mellett magába foglalja az elefánt- és a zsiráfházat, kis macskafélék-házát, valamint a vízimadár-házat. A bővítési munkálatoknak köszönhetően az állatkert alapterülete több mint 40 hektárra növekedett. A munkálatok összértéke több mint 20 millió lej volt, a költségek hetvenöt százalékát a környezetvédelmi tárca finanszírozta.

Az RMDSZ minisztere által vezetett minisztérium és a marosvásárhelyi tanács együttműködésének köszönhetően Marosvásárhely Európa legnagyobb felületű állatkertjével dicsekedhet.

Közlemény, Fotó: Borsos Csaba

Share this post

PinIt
scroll to top