Marosvásárhelyi együttes dala nyerte a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyt!

Erdély legszebb dalait díjazták szombat este Kolozsváron, a Bulgakov kávéházban, ahol a 25 év alatti kategória első helyezettje a Pillantás című dal lett a marosvásárhelyi Vecker zenekartól, a 25 év felettiek között pedig a székelyudvarhelyi Simó Annamari és zenekara nyert a Hosszú évek óta című dallal, írja a Krónika.

Szombaton este adták át gálaest keretén belül a Legszebb Erdély Magyar Dal pályázat idei díjait. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) immár harmadik alkalommal hirdette meg a programot, két kategóriában értékelték a dalokat, összesen ötvenet.

A 25 év alattiak kategóriájában a marosvásárhelyi Vecker zenekart diadalmaskodott. A 2011-ben Nemes Tibor, Máthé Péter, Pethő Csaba, Iszlai Tamás, Simó Péter és Szász Hunor által alapított zenekar Pillantás című dalával söpörte be az elismerő díjat

A zsűri részéről Balázs Imre József úgy fogalmazott: a gálaest egyik legjobb hangja a Nemes Tiboré volt, produkciójuk nagyon messze fog eljutni.

A Vecker zenekar a Nortyx Web&Music Stúdióban való felvétel elkészítését, a Double Rise Fesztiválon, a Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz fesztiválon (Öröm a zene tehetségkutató elődöntőjén), illetve a Szentgyörgy Napokon való fellépési lehetőséget nyert.

Ugyanebben a kategóriában díjazták a gyergyószentmiklósi Alteregó zenekart, amelynek a Nem számít című daluk a második helyezést érte el, a harmadik helyén a Metalon zenekar végzett a Szemben az árral című dalukkal.

A 25 év feletti kategóriában a székelyudvarhelyi Simó Annamari és zenekara nyert Hosszú évek óta című dalukkal.

A pop-rock műfajban játszó, 2016-ban alakult zenekar fellépési lehetőséget nyert Tusványoson, a Double Rise Fesztiválon, a Szabadság Feszten, a Szent Miklós Napokon, a Vibe Fesztiválon, a Szentgyörgy Napokon és az Öröm a Zene Tehetségkutató és-gondozó program döntőjébe, valamint stúdiófelvételt készíthet a Nortyx Web&Music Stúdióban és a Corvin Recording Studio-ban.

A második helyen a temesvári Még 5 Perc zenekar végzett Mit ér? című dalukkal. A harmadik helyezett az Az volt a kérdés című dal lett, amelyet a marosvásárhelyi Ferencz Mari adott elő, Iszlai Tamás dobos kíséretében.

Forrás: Krónika

Share this post

PinIt
scroll to top