Marosvásárhelyi EMNP: Vass Levente nem csak az RMDSZ polgármesterjelöltje

„Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy dr. Benedek István miközben arra hívja fel a figyelmet, hogy a marosvásárhelyi magyar polgármester-jelölés ügyében sok a diverziókeltés, addig pontatlan és elfogult megfogalmazással ő maga is diverziót kelt, amikor mondandójában Vass Leventét kizárólag az RMDSZ jelöltjének állítja be” – áll az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) marosvásárhelyi szervezete közleményében.

A Néppárt arra emlékezteti az RMDSZ marosvásárhelyi elnökét, hogy a december 2-án lezajlott háromoldalú tárgyaláson a Maros megyei elnök Kelemen Attila és az országos politikai alelnök Borbély László jelenlétében és beleegyezésével született elvi egyezség arról, hogy az RMDSZ és az EMNP koalíciós színekben indítja Vass Leventét, közös magyar polgármester-jelöltet a helyhatósági választásokon.

„Annak hangoztatása tehát, hogy Vass Levente csak az RMDSZ jelöltje, nem csak ennek a megállapodásnak valamint Kelemen Atilla és Borbély László szavának mond ellent, hanem azt a célt sem szolgálja, hogy a magyar pártok reális, választható alternatívát mutassanak a marosvásárhelyi közösségünknek. Ugyanazt a következetességet várjuk el tehát az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetétől és elnökétől is, amit a Magyar Polgári Párt vezetése felé is megfogalmaztunk az állandó bizonytalankodásuk kapcsán” – szerepel a közleményben.

Leszögezik, mivel rövid időn belül sor kerül a helyhatósági választásokra, fel kell gyorsítani az egyeztetéseket és mielőbb alá kell írni a magyar együttműködést biztosító megállapodást.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top