Marosvásárhelyi és kolozsvári darabot is jelöltek az idei POSzT-on

A Marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat Sorin Militaru rendezte Alkesztisz című előadása is szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT) versenyprogramjában, kamara kategóriában. Továbbá a Kolozsvári Állami Magyar Színház Mezei Kinga rendezte Csipke című előadása is bekerült a versenybe, ugyanebben a kategóriában.

Emellett az Alkesztisz szövegírójának, Székely Csabának a Bányavakság című, a Kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában létrehozott előadását is jelölték a versenyben. A darabot Bérczes László rendezte.

Kamaraelőadás kategóriában jelölték továbbá az I. Erzsébetet a Vádli Alkalmi Színházi Társulás és a Szkéne Színház koprodukcióját, Szikszai Rémusz rendezésében, A hosszabbik út című darabot, a Kerekasztal Színházi Társulás és a Szputnyik koprodukcióját, Gigor Attila rendezésében, a Vörös című darabot, a Katona József Színház és a Szabadkai Népszínház közös produkcióját, Máté Gábor rendezésében, és a Woyzeck című előadást a Miskolci Nemzeti Színház produkcióját, Béres Attila rendezésében.

Share this post

PinIt
scroll to top