Marosvásárhelyi időutazás a Székelyföld Anno naptárral

Egy közel száz éves marosvásárhelyi fotográfia is szerepel az új Székelyföld Anno naptárban. A 2012-es kalendárium most is régi képeslapokat tár elénk, a fotókhoz pedig érdekes magyar és angol nyelvű ismeretterjesztő szövegek, valamint székelyföldi honlapcímek társulnak.

A kalendáriumban a régi vásárhelyi Széchenyi-tér mellett megelevenedik a szebb napokat látott Szováta is. De az időutazás nem ér itt véget, mert Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kirulyfürdő, Gyimesbükk, Kézdivásárhely, Csíksomlyó, Kovászna, Tusnádfürdő, Borszék, Zajzon és Székelyudvarhely is feltűnik az oldalakon.

A magas minőségű székely naptár mellett a 2012-es esztendőre napvilágot látott a klasszikus Erdély Anno és az Erdélyi Várak Anno kalendárium is a Százszorkép Kiadó gondozásában. E falinaptárak nem csak otthonunk díszítésére, hanem karácsonyi, vagy céges ajándéknak is megállják a helyüket, mivel fóliázott, kartonnal bélelt kiadványok. Internetről is beszerezhetőek az http://aruhaz.szekelyhon.ro, a www.bookline.ro és a www.konyvabc.ro portálokról, de az alábbi könyvesboltok polcain is megtalálhatóak már:

Marosvásárhely: Pallas Akadémia, Mentor Könyvesbolt, Traffic House
Székelyudvarhely: Corvina Könyvesbolt
Csíkszereda: Pallas, Corvina
Kolozsvár: Bagoly Könyvesbolt, Röser Antikvárium

Share this post

PinIt
scroll to top