A marosvásárhelyi Víkend-telep fürdővize megfelel a vizsgálatoknak – adta hírül a Közegészségügyi Igazgatóság

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal szóvívője, Cosmin Blaga, keddi nyilatkozatában elmondta, hogy a város Közegészségügyi Igazgatósága által elvégzett vizsgálatok szerint, a város közigazgatásában lévő Víkend-telep medencéinek fürdővize teljesen megfelel az előírt normáknak.

vikend-csuszda

Ugyanakkor hozzátette, hogy a közösségi hálókon terjedő fényképek, amik az ellenkezőjéről tesznek bizonyságot, nem kell aggodalmat keltsenek a lakosság körében.

„A minták egy részét még július elején, a másik részét pedig három nappal ezelőtt gyűjtötték be, miután egyes megállapítások szerint az 1,8 méter mélységű medence vize sötétebb színűvé vált, a talajvíz beszivárgásának következtében. Az emberek bepánikoltak, ezért a kétségek eloszlatása érdekében a helyi Közegészségügyi Igazgatóság mintát vett. Ezúton is szeretnénk biztosítani a lakósokat, hogy nincsenek gondok a víz minőségét illetően. A mintavétel során bebizonyosodott, hogy mindegyik medence fürdővize megfelel a törvényben foglalt előírásoknak. A lakósok megnyugodhatnak, továbbra is nyugodtan látogathatják a a Víkend-telep strandját, ugyanis semmilyen fertőzésveszély nem áll fenn”, mondta Cosmin Blaga szóvívő.

A marosvásárhelyi sport- és szabadidős központ az ország egyik legnagyobb és legmodernebb központjának számít, a település északi részén fekszik, a Maros baloldali partján. Felületét tekintve körülbelül 40 hektár, és a nyári szezonban naponta megközelítőleg 8000 látogatóval büszkélkedhet.

Share this post

PinIt
scroll to top