Második alkalommal szervezik meg a Sapientia egyetemen a kertészeti kiállítást és vásárt

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen, immár második alkalommal, nemzetközi kertészeti rendezvényt szervez 2018. május 4-6. között az egyetem koronkai székhelyén.

Második alkalommal szervezik meg a Sapientia egyetemen a kertészeti kiállítást és vásárt

A tavaszi rendezvény fő célja, hogy népszerűsítse a mindennapi életünk minőségét meghatározó kertkultúrát, valamint lehetőséget teremtsen arra, hogy a kertkultúrát kedvelők közvetlenül találkozhassanak a dísznövénytermesztőkkel és a kertész szakma más képviselőivel, és minőségi kínálatból választhassanak a tavaszi kertészkedéshez, a kiállítók pedig eddigi értékesítési lehetőségeiket bővíthessék. Mindezt kulturált környezetben, ismeretterjesztő szakmai programok kíséretében.

A kiállítók és árusítók között elsősorban dísznövénytermelők és kereskedők, kertészeti profilú cégek és magánvállalkozók jelennek meg.

Bemutatkozhatnak a kertépítéshez kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalkozások is, így a növény- és faiskolák mellett jelen lehetnek a kertépítők, a kerti berendezéseket, kerti bútorokat, kültéri fajátékokat, különböző öntöző rendszereket forgalmazó cégek, valamint a zöldség-, gyógynövény-, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozó kiállítók, de a kerti kerámiákat gyártó és forgalmazó vállalkozások is.

A rendezvényen iparművészek és a kézműves mesterségek képviselői is várják a látogatókat, s kínálják egyedi készítésű portékáikat. A gyerekek részére a Mesekertben kertészeti és hagyományőrző foglalkoztatásokat tartanak a kiállítás keretén belül.

https://www.facebook.com/disznoveny.sapientia/videos/1768945719818179/

Share this post

PinIt
scroll to top