Mától ellenőrzik az iskolabuszokat

Az ellenőrzés egész héten zajlik majd, a Román Közúti Hatóság megyei kirendeltsége pedig a járművek biztonságát figyeli a 8+1 férőhely fölötti, iskolások szállítására alkalmas kisbuszokon.

Marian Suciu, a Közúti Hatóság Maros megyei vezetője úgy nyilatkozott, több szempontból is ellenőrzik a kisbuszokat.

Először azt vizsgálják, hogy a sofőrök rendelkeznek-e megfelelő képesítéssel azok vezetéséhez. Másodszor, ellenőrzik a járművek legális közlekedését, azaz hogy van-e iskolások szállítását engedélyező iratuk. Harmadszor, és nem utolsó sorban pedig arra is vigyáznak, hogy a megengedett létszámnál ne szállítsanak több iskolást a járművek.

Marian Suciu hozzátette, Maros megyében jelenleg 81 iskolabusz közlekedik, közülük azonban csak 30 rendelkezik diákokat szállító engedéllyel. Ezt is igyekeznek orvosolni, ugyanis az ellenőrzésekkel párhuzamosan a jó állapotban lévő kisbuszok engedélymegszerzését is intézik majd.

Amennyiben rendellenességeket találnak az iskolabuszokkal kapcsolatban, pénzbírságot rónak az illető személyekre. Ezek maximális értéke 20 ezer lej. A minimális legális feltétel pedig a járművek törzskönyvének (másolatának) a birtoklása – egészítette ki Suciu.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top