Mától gyűjtik az aláírásokat a marosvásárhelyi határozattervezethez

Mint ismeretes, tegnap délelőtt Portik Vilmos, a közelgő marosvásárhelyi előválasztásokon induló polgármesterjelölt, állampolgári kezdeményezés keretében iktatta azt a határozattervezetet, melyben egy független szakmai bizottság felállítását indítványozzák, amely kivizsgálja a marosvásárhelyi Vegyi Kombinát káros hatásait. Ahhoz, hogy a városvezetés tárgyalja a beadványt, a helybéli felnőtt lakosság legalább 5%-a kell aláírásával támogassa azt.

Mától önkéntesek járják Marosvásárhely utcáit, hogy minél több kézjegyet gyűjtsenek a kezdeményezés támogatásához. Ugyanakkor állandó helyszíneken is aláírhatnak mindazok, akik számára fontos a Vegyik Kombinát és az élhetőbb és egészségesebb Marosvásárhely ügye.

Várják az aláírókat a Klastrom (Mihai Viteazul) utca 10. szám alatti irodába, hétfőn és szerdán 10.00 és 17.00 óra között, valamint kedden, csütörtökön és pénteken 10.00 és 13.00 óra között.

A gyűjtésben számítanak a lakosság segítségére is, így az alábbi linkre kattintva bárki letöltheti az aláíróívet, melyet aztán visszajuttathat a Klastrom (Mihai Viteazul) utca 10. szám alatti irodába. Bármilyen egyéb kérdéssel, vagy a gyűjtéssel kapcsolatos esetleges további tudnivalókért bátran hívhatják a 0768 193566-os telefonszámot. Szükség esetén a kitöltött aláíróíveket, az előbbi telefonszámon történő egyeztetés után, begyűjtik a segítőktől.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top