Mától lehet iratkozni a felkészítő osztályokba

Március 5. és 16. között zajlik az első osztályt megelőző felkészítő osztályba való iratkozások első fordulója Maros megyében. A kicsik beiratásának második fordulóját március 20. és 27. között tartják, ezalatt más iskolákat lehet megpályázni, mint amelyek a lakhely szerint járnának.

Mint ismert, a felkészítő osztályokat a megye általános iskoláiban és gimnáziumaiban alapítják. Ezekbe pedig azok a gyerekek irathatók be, akik 2012 végéig betöltik a 6. életévüket.

A harmadik fordulót április 23. és 25. között tarták azon gyerekek számára, akiknek szülei a második forduló alatt kérvényezték, hogy csemetéjük más osztályba járhasson, mint amelyhez lakhelyük szerint tartozna, viszont az iratkozás sikertelennek minősült.

A negyedik forduló alatt – május 2. és 9. között – valamennyi felkészítő osztály szabadon maradt helyeit lehet megpályázni a kicsik számára.

Az utolsó fordulót pedig május 11. és 18. között azon gyerekek számára szervezik, akiknek az előző négy forduló során nem sikerült beiratkozni egyetlen felkészítő osztályba sem.

Mint ismert, Maros megyében közel 4000 gyerek beiratására számítanak az első osztályt megelőző oktatási programba. Ugyanakkor közel 5000 azon gyerekek létszáma, akik idén első osztályt és felkészítő osztályt kezdnek a megyében – derült ki a statisztikai adatokból. Őket több mint 300 csoportba sorolják majd, az oktatás megkezdésekor.

Share this post

PinIt
scroll to top