Mától újra tiltakoznak a szakszervezetek

Az őszi tiltakozások hete ma veszi kezdetét: a közalkalmazottak ismét kivonulnak a polgármesteri hivatalok elé, országszerte.

Marosvásárhelyen ma, délután 3 órakor, a Maros Megyei Prefektúra épülete előtt gyűlnek össze a „Cartel Alfa” Országos Szakszervezetek Egyesületének tagjai, valamint a város közalkalmazotti szférájához tartozók, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a kormány döntése ellen.
Azért ismétlik meg a tiltakozásokat, mert az idén májusban szervezett akciónak nem volt eredménye. Márkus György, a „Cartel Alfa” Maros megyei vezetője elmondta, a mostani akció másképp zajlik le: hullámokban fognak tiltakozni, különböző funkciók szerint beosztva.

Ennek értelmében, csütörtökön vonulnak majd ki a tanügyben dolgozók, pénteken a kereskedelemben, rendőrségen és fegyházakban dolgozók, mához egy hét pedig – szeptember 27.-én – a közélelmezéshez tartozó alkalmazottak. Megmozdulást szerveznek a Kormány épülete előtt is, ide várják többek között az egészségügyi alkalmazottakat. A vezető hozzátette, azért gondolták, hogy stratégiát változtatnak, mert májusban, amikor mindenki együtt tiltakozott, nem érték el a várt hatást.

A bukaresti felvonuláson körülbelül 1000 Maros megyei vesz majd részt.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top