Még idén megkezdik a marosvásárhelyi terelőút építését

Anca Boagiu, közlekedési miniszter kijelentette, még idén aláírják a marosvásárhelyi terelőút finanszírozási tervét, amelynek eredményeképpen megkezdődhetnek a munkálatok. Az útépítés része lesz annak az átfogó útjavítási projektnek, amelynek összértéke a megyére nézve meghaladja a 250 millió eurót.

A minisztérium gondoskodott arról, hogy gazdaságosan járjon el, ami a pénzt illeti, így sikerült közel 220 millió eurót félretenni csakis terelőutak építéséte – részletezte Anca Boagiu. Hozzátette, a projektbe beletartozik Marosvásárhely terelőútja is. A szükséges összeg megléte pedig megengedi a versenytárgyalások megkezdését, illetve a munka mielőbbi megindítását – egészítette ki a miniszter.

Csupán a marosvásárhelyi terelőért 62 millió euróra lesz szükség, a megyében viszont Segesváron és Szászrégenben is létrehoznának egy-egy kerülőutat. Az ezekre vonatkozó tanulmányokat is már benyújtották.

Jelenleg, a Közlekedési Minisztérium közel 256 millió eurót tervez befektetni Maros megye útjaiba: a 155-ös országútat a napokban javítják Szászrégen és Maroshévíz között, ugyanakkor augusztusban látnak hozzá a Szászrégen-Marosvásárhely szakasz felújításához, amelynek értéke 38 millió euróra tehető. Szeben-Segesvár között is korszerűsíteni fogják az utat, ennek összege meghaladja a 39 millió eurót.

És, mindezek mellett, Marosvásárhely 19 utcájának a felújítása is ide tartozik, amelynek összértéke közel 37 millió 700 ezer lej, és amelyet a Regionális Operatív Program keretén belül végeznek el, 2013-ig.

Share this post

PinIt
scroll to top