Megalakult a Román Triatlon Szövetség

Várhatóan péntekig elkészülnek azok a hivatalos dokumentumok, amelyek szükségesek a nemrégiben megalakult Román Triatlon Szövetség önálló működéséhez – tájékoztatott a szövetség vezetősége. A Román Kerékpár és Triatlon Szövetségből közel két éves jogi és adminisztratív huzavona után vált ki április közepén a triatlon szakosztály.

Az önálló Román Triatlon Szövetség alapjait tizenegy klub – Atena Club Constanța, Bucharest Sport Club, CSM Brăila, CS Delfinul București, CS Extreme Tușnad, CS Master Ski&Bike Târgu-Mureș, CSM Olimpia București, CS Ride Competition Timișoara, CS Smartateltic București, CS Tri-Aluta Sfântu Gheorghe és az Înot Club Energy București – képviselői tették le.

A Román Triatlon Szövetség elnöke Adrian Nanulescu, az Antena Group korábbi vezérigazgatója, triatlonista, alelnökök Răzvan Florea úszó, többszörös országos bajnok, olimpiai bronzérmes és Vlad Stoica, a bukaresti Smartatletic klub triatlonistája. A szövetség főtitkára Klosz Péter, a Master Ski&Bike klub ügyvezető igazgatója, edzője pedig Daniel Nistoroiu elismert tréner.

Klosz Péter szövetségi főtitkár a Román Triatlon Szövetség vezetőségének nevében elmondta, a szakmai szervezet elsődleges célkitűzései között szerepel lehetőséget biztosítani azoknak a profi sportolóknak, akik versenyszerűen kívánják űzni, illetve azoknak is, akik a mozgás öröméért választják ezt a sportágat. „A triatlon a jelen kor szabadidő- és megnövekedett egészségtudatának megtestesítője” – vallják a Román Triatlon Szövetség alapítótagjai, akik a versenyek színvonalának emelésével valamint jobb „propaganda” használatával illetve tájékoztatással azt szeretnék elérni, hogy Romániában egyre nagyobb tömegeket mozgasson meg ez a sportág. „Szeretnénk hangsúlyosan hozzájárulni a rendszeres sportolás, az egészséges életmód iránti igény felkeltéséhez, valamint a társadalmi öntevékenység, a közösségi élet kibontakozásához” – hangsúlyozzák az alapítók.

A triatlonszövetség ugyanakkor részt vesz az állami sportfeladatok ellátásában is, képviseli sportágának és tagjainak érdekeit valamint bekapcsolódik a nemzetközi sportszervezetek tevékenységébe. Az alapítók úgy gondolják, hogy a kezdeti nehézségek ellenére a Román Triatlon Szövetség megalapításával kiemelt figyelmet kap a sportág, új lehetőségeket tárva fel előtte.

A Román Triatlon Szövetség által szervezett első verseny a Marosvásárhelyen szervezett Országos Duatlon Bajnokság lesz május 20-án.

Share this post

PinIt
scroll to top