Megalakult az RMDSZ Nők Szervezetének Maros megyei fiókja

Több mint 70 nő jelenlétében tartotta augusztus 19-én alakuló küldöttgyűlését a Nők Szervezetének Maros megyei fiókja. Brassai Zsombor megyei elnök és Nagy Emese, az országos kezdeményező bizottság tagja köszöntötte a 18 kerületet képviselőket. 

RMDSZ Nők Szervezete

Brassai Zsombor üdvözölte a Maros megyében is megalakuló Nők Szervezetét. Véleménye szerint a nőknek a közéletben is megvan a jól meghatározott helyük, jelentőségük, jelenlétükkel garantálják a szervezet kiegyensúlyozottságát.

„Református lelkészként egyházi szolgálatom során megtapasztaltam, a nők fontosságát a társadalomszervezői tevékenységekben” – mondta az elnök.

Nagy Emese az országos kezdeményező bizottság tagja beszámolt az eddig eltelt időszak eseményeiről, majd kifejtette:

„A Nők szervezete az aktív, közösségükért és személyes fejlődésükért tenni akaró nők hálózata kell legyen. A legtöbbet egymástól tudunk tanulni és én abban hiszek, hogyha megosztjuk egymással tapasztalatainkat, akkor eredményesen tudunk a közösségünkért tenni, erre teremt keretet a Nők Szervezete”– hangsúlyozta Nagy Emese.

Az alakuló Küldöttgyűlésen 18 RMDSZ kerület képviseltette magát Maros megyéből, akik az elnöki teendők ellátásával Csép Éva Andreát bízták meg.

“Jelentősnek tartom, hogy statisztikáink szerint több mint százhetvenen vállalunk közéleti szerepet, akik már most is teszünk közösségünkért. Azt hiszem, mi vagyunk az a pezsgőtabletta, amit ha bedobnak, a vízbe pezsgésével felkavarja a nyugodt vizet és hozzáad új elemeket” – mondta a megválasztott elnök.

Az alelnököket a Küldöttgyűlés régiós lebontás szerint választotta meg: Koreck Mária Marosvásárhelyt, Veress Tünde a Felső-Küküllő mentét és Nyárád mentét, Mester Ibolya Felső-Maros mentét, Trombitás Jolán a Mezőséget és Szentgyörgyi Anna az Alsó- és Nagyküküllő mentét képviseli az elnökségben.

Share this post

PinIt
scroll to top