Megbénult a vasúti forgalom a Maros völgyében

Marosvásárhely-Maroshévíz között leállt a vasúti forgalom Maros megyében. Az éjjeli kiadós csapadéktól, valamint a hóharmattól a fák ágai letörtek és a sínekre zuhantak, ezzel megbénítva a vonatok közlekedését.

Az első elakadt vonat a Bukarest-Brassó-Marosvásárhely között közlekedő Intercity volt, amely képtelen volt folytatni az útját a Maros völgyében Vásárhely felé. Visszafordult tehát Brassóba, ahonnan az utasok valószínűleg kisbuszokkal utaznak majd Marosvásárhelyre – nyilatkozta Titi Ernestiu, a Román Vasúttársaság marosvásárhelyi igazgatója.

További két vonat maradt útban a Maros völgyét elzáró ágtorlaszban. Ezúttal a Bukarest-Máramarossziget, valamint a Máramarossziget-Bukarest között közlekedő járatokról van szó – folytatta Titi Ernestiu. Az igazgató nem tudta pontosan megmondani, mennyi idejű késéssel számolnak majd a fenti járatok, de megsaccolva, szerinte a 12 órát meghaladják. Hozzátette: az RVT megtéríti az elakadt vonatokon közlekedők jegyeinek árát.

A Vasúttársaság dolgozói már hozzáláttak a síneket borító faágak és fatörzsek felszámolásához, így remélhetőleg pár óra múlva újra közlekedhetnek a térségben a szerelvények.

Share this post

PinIt
scroll to top