Megbüntette a Környezetvédelmi Őrség az önkormányzatot

fametszes210 ezer lejes pénzbírsággal illette a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalt a Maros Megyei Környezetvédelmi Őrség, mivel az kivágatta a Mihai Viteazu utcában lévő fákat.

Ovidiu Condurache, a Környezetvédelmi Őrség vezetője úgy nyilatkozott, azért került sor a büntetésre, mivel az önkormányzat hivatalos dokumentáció nélkül számolta fel az útmenti zöldövezetet. Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere azonban igazságtalannak véli a bírságot, ezért fellebbez a büntetésnek.

Mint ismert, az önkormányzat múlt héten nyolc fát vágatott ki a Mihai Viteazu utcában, a közúti forgalom könnyítésének céljából. Az idős fák helyett viszont csemetéket ültettek.

„Természetesen fellebbezünk a büntetésnek, nincs más választásunk. Amit a városban teszek, a marosvásárhelyiekért teszem. Miattuk szeretném, hogy a város szép, civilizált, gondosan ápolt legyen, így biztosan nem várom meg, míg a fák a tulajdonaikra szakadnak. Ezért utasítok vissza mindenféle hisztérikus megnyilvánulást.” – nyilatkozott Florea.

Ma reggel, ugyancsak „esztétikai” célokból, a Somostetőn 10 fenyőt vágatott ki a Polgármesteri Hivatal abból a meggondolásból, hogy kiszáradtak. Ennek kapcsán a városfő úgy nyilatkozott, helyükben fiatal csemetéket ültetnek.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  „Le kell vágni azt, ami kiszáradt. Mit akarsz? Imádkozzak a természethet, hogy zöldüljön ki? Egy kiszáradt fát el kell távolítani, a helyében pedig újat ültetni. Húszonvalahány kisfenyőnk van, amelyeket az elpusztultak helyébe szánunk.” – magyarázta a polgármester.

  De a Somostetőn lakó marosvásárhelyiek, valamint a járókelők ismét más véleményen vannak, azt vallották, már lassan megszokták, hogy az önkormányzat ép-egészséges fákat vágat ki naponta, ki tudja milyen célból…

  Forrás: citynews.ro

  Share this post

  PinIt
  scroll to top