Megbüntették a piaci kétnyelvűség kezdeményezőjét

Megbüntette a a marosvásárhelyi közösségi rendőrség Lakó Péterfi Tündét, amiért civil kezdeményezésként több vásárhelyi társával együtt kezdeményezte a piaci kétnyelvűsítést. Az akciónak szombaton nagy vízhangja akadt, a helyi rendőrség igazgatója szerint azért büntettek mert nem volt engedély.

piac

“Nem a kétnyelvű feliratokról van szó. Ez a hölgy visszaeső, partizánakciókba kezd, anélkül, hogy engedélyt kérne ezekre a polgármesteri hivataltól. Ha ezt megkapja, akkor nekünk semmi kifogásunk” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Valentin Bretfelean a Vásárhely.ro-nak.

A November 7 piacának pultjaira szombaton kerültek ki először kétnyelvű feliratok, amelyeket a hét elején leszedetett a piac igazgatósága, felsőbb utasításra. Lakó Péterfi Tünde, a civilek vezetője elmondta, egyenjogú polgárai szeretnének lenni a városnak, ezért kezdeményezték az akciót, amelyet szombaton az árusok nagy örömmel fogadtak.

buntetes

Csütörtök reggel a piaci árusok egyikénél sem szerepelt már a kétnyelvű feliratú cédula, amelyekre a termékek neveit írták fel román és magyar nyelven, valamint a termék árát. Az árusok az új cetliket sem akarták kihelyezni, a régieket a piac vezetősége vetette be.

A mai akció büntetéssel végződött, a kezdeményező egy 1500 lejes büntetést kapott törvénytelen szórólap osztogatásért. Lakó Péterfi Tünde az esetről a Vanegypercem.com oldalon ír bővebben.

Share this post

PinIt
scroll to top