Megfenyegette Florea a hidegvölgyi romákat

roma csaladIsmét kilakoltatással fenyegette a Hidegvölgyben élő romákat Dorin Florea, Marosvárhely polgármestere.

Mivel a negyed utcája úgy fest, akár egy szemétdomb, a városfő extrém intézkedéseket tervez, mint például a kilakoltatás vagy a városból való kitiltása azon romáknak, akik nem rendelkeznek marosvásárhelyi személyazonosságival.

„Ezúttal értesítem őket, szedjék a sátorfájukat és menjenek, amíg a szemük ellát, mert a szemétdomb bezár, aki pedig nem marosvásárhelyi és abból él meg, az a továbbiakban felejtse el. Valamennyi hulladéktárolót riasztórendszerrel látnak el, ugyanis nincs ott mit keresniük. Én magam fogok utánuk járni az egész városban, vagy a rendőrséget bízom meg ezzel, és csak lássak meg egyet is a szekerével lopni… Ha ezt akarják, ezt kapják.” –  kelt ki magából Florea.

Hozzátette, „harcoltam értük a munkahelyekért, harcoltam azért, hogy valamennyire tisztességes életet élhessenek, vizet vezettem nekik, mosodát építtettem. És csupán annyi volt az elvárásom, hogy az a roma menjen a szomszédjához és szólítsa meg őt, ne szemeteljen, egyébként keresztbe tesz mindannyiuknak az önkormányzatnál.”

A városfő azon alapítványokra is haragszik, akik a romák helyzetével foglalkoznak. Azzal vádolja őket, hogy a projektek, amelyeket elindítottak, nem oldják meg azok valós problémáit.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: citynews.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top