Meggyilkolt gyerekek, eltűnt iskolások – csak üres szóbeszéd!

Bolhából elefánttá fejlődtek a hírek, miszerint apácák és szerzetesek vagy más, ismeretlen személyek iskolásokat rabolnak el, illetve gyerekeket gyilkolnak meg. Rémmesék mindig is léteztek, viszont a fenti történetek annyira hitelesnek és meggyőzőnek tűntek, hogy immár pánikhelyzetet keltettek úgy a tanintézményekben, mint a megyei lakosság körében.

Az igazság az, hogy a terjengő híreknek nincs valóságalapja – ezt erősítették meg a tanügyben dolgozók, és a Rendőrség biztosai is. Livia Popa, a Megyei Rendőrség szóvivője azt üzeni Maros megye lakosságának, hogy nem léteznek azok az esetek, amelyekről a pletykák keringenek a megyében. Tehát nincs ok aggodalomra!

A rémhírek először Dicsőszentmártonban ütötték fel a fejüket, majd Segesváron keltettek pánikot, a napokban pedig Marosvásárhelyre is elérkeztek. A szerzetesnek öltözött férfiak azonban, akik fiatal lányokat és fiúkat rabolnak el azzal a céllal, hogy szervdonorként használják őket – szerencsére nem léteznek. „Nem történt semmi ilyesmi, tényleg semmi. A szülőknek nem kéne idegeskedniük, hiszen ezt a történetet mindenik mesélő fantáziája szerint tovább színezte.” – nyilatkozta Liliana Takacs, a Traian Săvulescu Kollégium igazgatója, miután tegnap az a hír terjengett a városban, hogy négy diáklányt raboltak el a kollégiumból.

Nem kell tehát aggodni, üres szóbeszéd az egész! Azonban senki nem tudja megmondani honnan és milyen céllal indult útjára a rémhír.

Forrás: tvmures.ro

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top