Meghalt Verestóy Attila szenátor

63 éves korában elhunyt Verestóy Attila szenátor. Tudomásunk szerint a szenátor súlyos betegségben szenvedett, egy bécsi klinikán hunyt el kedd este.

„Tudtam, hogy súlyos beteg. Abban reménykedtem, hogy fel tudja venni a küzdelmet a kórral. Rákban szenvedett” – nyilatkozta a Digi24-nek Markó Béla szenátor, az RMDSZ volt szövetségi elnöke. Hozzátette, Verestóy Attila az ország demokratikus intézményeit létrehozó politikusnemzedékhez tartozott, írja a Maszol.ro.

„Az RMDSZ megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesült Verestóy Attila halálhíréről. Verestóy Attila szenátorként, az Udvarhelyszéki Szervezet elnökeként életét és munkásságát a magyar közösség szolgálatába állította. 63 éves volt. Az RMDSZ saját halottjaként tekint elhunyt kollégájára. Nyugodjon békében!” – írja a szövetség Facebook oldalán.

„Megrendüléssel értesültem Verestóy Attila halálának híréről. Az egyik leghosszabban tevékenykedő törvényhozó volt, az RMDSZ egyik vezető személyisége, aki számos, az elmúlt húsz évben megvitatott és elfogadott, Románia számára fontos törvénytervezetre rányomta bélyegét. Kiváló partnernek bizonyult a konstruktív vitákban, párbeszédekben. Isten nyugtassa békében!” – áll Liviu Dragnea Facebook-bejegyzésében.

Verestóy Attila 1990 óta megszakítás nélkül tagja volt a román parlamentnek. A 2016 decemberében tartott választáson az RMDSZ Hargita megyei szenátori listájának első helyén szerepelt.

Share this post

PinIt
scroll to top