Megint hitel, ezúttal magán hőközpontokra

A Helyi Tanács közel két és fél millió eurós hitel felvételét szavazta meg, egyéni hőközpontok vásárlására és szerelésére.

A hitelt 10 évre számítják, az összegből pedig kiskazánokat biztosítanak úgy a rászoruló iskoláknak, mint azon állampolgároknak, akik kevés jövedelemmel rendelkeznek, és kérésüket nyújtották be a Polgármesteri Hivatalhoz a segítségért.

Az önkormányzat ennek értelmében 354 lakrészbe szerel majd hőközpontot, olyan marosvásárhelyiek számára, akik esetében az egy főre eső jövedelem 769 lej alatt van.

Az igénylők azonban kötelesek 5 év alatt megtéríteni a kiskazán árát, ha nem akarják elveszíteni a lakást a fejük fölül: a szerződésben ugyanis az áll, hogy a magán hőközpontokért a tulajdonosok lakásukkal állnak jót, azaz ha nem fizetik vissza időben az összeget, az önkormányzat jogos elvenni tőlük cserében a lakást – magyarázta Claudiu Maior, alpolgármester.

Hozzátette, Marosvásárhelyen a kiskazánok igénylésének száma folyamatosan nőni fog, emiatt újabb, 6 millió eurós kölcsön felvételét indították el, hogy segítsenek az állampolgárokon.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top