Mégis plagizált Victor Ponta

Ponta plagizált – állapította meg a Bukaresti Egyetem Etikai Bizottsága azok után, hogy megvizsgálta a miniszterelnök 2003-ben írt doktori disszertációját. Az Etikai Tanács Technikai Bizottsága nemrég arról adott közleményt, hogy a miniszterelnök dolgozata nem plágium.

Az összeállított jelentés szerint a szakértők egyöntetűen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a dolgozat szó szerint lemásolt bekezdéseket tartalmaz.

A Ponta dolgozatát egyaránt vizsgálják külföldi és belföldi szakcsoportok, akik egy végső, közös jelentésben foglalnak állást, amelyet a szenátushoz juttatnak el megszavazásra. A végső döntést legkésőbb szerdán, egy sajtótájékoztató keretében fogják ismertetni.

Victor Ponta egy kisinyói hivatalos látogatáson vesz részt, onnan üzent haza: kijelentette, arra vár, hogy a Bukaresti Egyetem szakcsoportjának és az Országos Etikai Tanács tagjai alakítsanak ki egy közös álláspontot.

A miniszterelnök elveszítheti doktori címét: a Bukaresti Egyetem ugyanis a kibocsátott doktori címet indokolt esetben vissza is vonhatja, mivel ezt az egyetemi autonómia lehetővé teszi.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top