Megkezdődött a nyolcadikosok kiértékelése

Ma megkezdődött a nyolcadik osztályos végzősők körében az országos kiértékelés. Reggel 9 órai kezdettel, összesen 1373 Maros megyei diák vizsgázott román nyelv és irodalomból.

A 813 román tagozaton, 547 magyar tagozaton és 13 német tagozaton tanuló nyolcadikos számára 10 előre megfogalmazott tételsort dolgozott ki az Országos Kiértékelési és Felmérési Központ. Ezek nehézségi foka közepes, és 120 perc alatt kidolgozhatók.

Viorel Socol, a Megyei Főtanfelügyelőség aligazgatója úgy nyilatkozott, a 2011-es felmérésen a megye 173 tanintézményének nyolcadik osztályt végző diákjai vesznek részt. A vizsgáztatás 31 kiértékelési központban zajlik, a dolgozatokat pedig 12 területi központban javítják majd – tette hozzá az aligazgató.

A díjmentesen történő országos kiértékeléshez minden romániai állami és magántulajdonban lévő tanintézményben tanuló nyolcadikosnak joga van. Holnap, vagyis kedden a felmérés anyanyelvből folyik. Szerdán matematikából vizsgázhatnak a kisvégzősök.

Az eredményeket pénteken függesztik ki, legkésőbb délután 2 óráig. Ugyancsak pénteken, 14 és 18 óra között, az óvásokat lehet benyújtani. A végleges eredményeket jövő hétfőn, azaz június 27.-én teszik közzé.

Share this post

PinIt
scroll to top