Megkezdődött az érettségi

Tegnap zajlott az első vizsga a 2011-es érettségi alatt. A diákok román nyelvtudását mérték fel a tanárok, amelynek függvényében minősítésekkel illették az érettségizőket.

A román nyelvtudást tesztelő szóbeli próbák június 8.-ig, azaz holnapig tartanak, azt követően pedig az anyanyelvet felmérő szóbelik következnek, június 8. és 10. között.

A D próbaként nyilvántartott digitális képességeket felmérő vizsgát június 13.-ra jegyezték elő, azonban utólag módosítottak az időponton: június 10.-én tartják majd, a Pünkösd miatt megadott szabad hétfő végett.

Június 20–23. között idegennyelvből bizonyíthatnak ugyancsak szóban a diákok, az írásbeli vizsgák pedig június 27.-től kezdődnek.

Június 27.-én tehát román nyelvből, 28.-án anyanyelvből, 29.-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, valamint július 1.-én a választott tantárgyból írnak dolgozatot az érettségizők.

Eredményt július 3.-án hirdetnek majd, az óvásokat július 4.-én lehet benyújtani. Július 5–7. között újrajavítják a fellebbezett dolgozatokat, és végül július 8.-án kifüggesztik a végleges jegyeket.

Share this post

PinIt
scroll to top