Megkezdődött az iratkozás az érettségire

Tegnaptól iratkozhatnak a tízenkettedikesek az idei érettségi első szakaszára. A végzősök június 1-én zárják a 2011–2012-es tanévet, június 11. és 13. között pedig már sor kerül az első vizsgára, méghozzá román nyelv- és irodalomból.

A 2012-es érettségi utolsó próbatétele július 6-ára várható, az eredményeket két nappal később függesztik ki. A maturandusz-vizsga második szakaszát augusztus 20–szeptember 2. között tartják.

Június 18–22 között a végzősök digitális képességeit mérik fel a pedagógusok, míg június 25–27. között az idegennyelv-viszgákra is sor kerül.

Július 2-tól megkezdődnek az írásbelik, a következő sorrendben: 2-án román nyelv és irodalomból, 3-án anyanyelvből, 4-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, illetve 6-án a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok.

Akárcsak 2011-ben, idén is videókamerákkal figyelik majd a vizsgázatást. Liviu Marian Pop, ideiglenes oktatási miniszter múlt heti nyilatkozása alapján, már be is szerezték az ország 638 vizsgaközpontjának megfelelő videóberendezéseket.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top