Megnyitotta kapuit a Grand Hotel

Marosvásárhely immár szimbolikus épülete, az egykori nevezetes Grand szálló, ismét visszalép a turizmus piacára. Európa Napján ugyanis megnyitotta kapuit, és ezúttal négycsillagos szállodaként férkőzteti be magát újra a köztudatba.

A felújítása 2010-ben kezdődött, és a munkálatok végrehajtására a legnagyobb finanszírozott összeget nyerte el az uniós alapból, ami a marosvásárhelyi privát szférát illeti.

Ma délutá 5 órától tartották a hivatalos átadási ünnepséget, amelyen sor került az egykori Grand szálló jelentőségének a bemutatására, arra, amit jelenleg sikerült kihozni belőle, ugyanakkor szó esett arról is, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé a szinte egykori fényében pompázó új hotel, ami a jövőt és a turizmust illeti.

A négycsillagos szálloda összesen 106 szobával, két étteremmel és egy konferenciateremmel várja friss vendégeit, de gondoskodik arról is, hogy ajánlataival is magához csalogassa megszállóit: Marosvásárhelyen az egyedüli hotellé vált, amely esetében különböző turisztikai csomagok között válogathatunk, illetve akár meg is vásárolhatjuk a szobákban kiállított helyi művészek alkotásait.

A Grand Hotel felújításának teljes összege közel 17 millió lejt jelent, amelyből a meg nem térítendő uniós alap értéke közel 9 millió 500 ezer lej.

Share this post

PinIt
scroll to top