Megnyitotta kapuit az idei Válts irányt! IKE fesztivál

Augusztus 2-án , csütörtökön startolt az immáron második alkalommal megszervezett Válts irányt! fesztivál. Az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület szervezésében Szovátán zajlik az erdélyi magyar keresztyén fiatalok 4 napos fesztivál jellegű nyári találkozója. A rendezvény fővédnöke és főtámogatója az Erdélyi Református Egyházkerület.

A fiatalok életében és munkájában szükség van néha az újratervezésre. Ez az idei fesztivál témája, mely az egész kárpát-medencei református ifjúság átfogó témaköre egyben. Ezt a témát tükrözik a fesztivál előadási és egyéb programkínálata. A programok több sátorban párhuzamosan zajlanak, az érdeklődés függvényében mindenki választhat magának kedvére valót.

A fesztivál első napja a délután kezdődő programok mellett az előkészületeket, a fesztiválozók regisztrációját foglalja magában. A délutáni programokat Dávid István által tartott „Mindenhol jó, de a legjobb otthon” című áhítat nyitja meg. Ezt követi a Sófár, Sole Fide, Adonáj Band, After 5, Reménység koncertje. A LIKE sátorban sor kerül a fesztivál nyitó bulijára. Aki pedig meghittebb hangulatra vágyik, este a Függőleges IMAsátorban ima és meditáció lesz terítéken.

A kávé ínyenceit a KIE kávéház meghatározott programmal várja a fesztivál teljes ideje alatt.

Focibajnokságra, frizbifocira és tollas bajnokságra ezen a napon nevezhetnek be az érdeklődők.

Pénteken, augusztus 3-án lép fel a fesztivál színpadán a Hot Jazz Band és a Mata Hari Rockband együttes. Ezt megelőzően a fősátorban áhítatra és Kulcsár Apollónia „Harmonikus családot tervezek” című előadására kerül sor. A LIKE sátorban a reggeli áhítat mellett Márton Előd tart előadást „A szülők szárnyakat adnak” címmel. Az Egyetemi sátorban többek között Belényesi Gabriella „Hivatás és/vagy jó fizetés? Döntő tényezők és motivációk a pályaválasztásban” címmel tart előadást. Ezt követően játékon, filmesten és egyéb szabadidős programokon vehetnek részt az érdeklődők. A Függőleges IMAsátorban imaséták mellett, barkácsműhellyel, könyvbemutatóval és meditációval várják a fiatalokat. Mindezek mellett változatos programokon lehet részt venni a cserkészsátorban, KOEN-nél és az Erdély Mentőcsoportnál.

Szombaton, augusztus 4-én Pintér Béla és a Worship Team együttes szórakoztatja majd a tábor lakóit. A fősátorban Dányi Zoltán „Válás, boldogság vagy űr?” címmel tart előadást, ugyanitt kerekasztal beszélgetésre kerül sor Pintér Bélával. A LIKE sátorban „Nem a szerelem, a szeretet tartja össze az otthont” című előadását tartja meg Cosma István. Továbbá Székely Tünde beszél majd a pályaválasztásról. Az Egyetemi sátorban Paizs József „A világ bennem és én a világban” címmel tart előadást, valamint Visky Ábel „Apámra ütök” című (2012-es TIFF díjas) filmjét lehet megnézni. Ezt követően Fórumbeszélgetésre kerül sor a film rendezőjével és szereplőivel. A Függőleges IMAsátor a Cserkészsátor, a KOEN, az Erdély Mentőcsoport számos szabadidős programmal várja az érdeklődőket.

Vasárnap, augusztus 5-én Istentisztelet, úrvacsoraosztás és imaséták zárják a 2012-es Válts irányt! fesztivál programját.

Share this post

PinIt
scroll to top