Megnyitotta kapuit szombaton a felújított Művész mozi

52 év után, a marosvásárhelyi Művész mozi új arculatot öltött. A szombati átadási ünnepségen Dorin Florea polgármester és díszmeghívottjai, Marcel Iureş és Szilágyi Enikő, elvágták a szalagot, jelképesen is felavatva a korszerűsített mozit.

A létesítményben három moziterem kapott helyet, ezeket a „Flora”, „Arta” és „Club 30” megnevezéssel illették. Amit pedig még róluk tudni kell, hogy a klasszikus formátumú produkciók mellett 2D/3D-s filmek vetítésére is alkalmasak.

Mi több, az eredeti rendeltetése mellett az új, 340 férőhelyes épületben kulturális rendezvényeket is szervezhetnek, mint például filmfesztiválokat, kollokviumokat, kiállításokat, táncversenyeket/-fellépéseket, modern színházi produkciókat. Ennek kapcsán Dorin Florea úgy nyilatkozott, reméli, hogy a Művész mozinak köszönhetően Marosvásárhelyen ismét fellendül a kulturális élet, és háttérbe szorul a televíziózás.

Mint ismert, a Művész mozit 1960. novemberében adták át, akkor 800 férőhellyel rendelkezett, és a korszak legmodernebb létesítményének tekintették. Azóta 1986-ban korszerűsítették.

A mostani felújítás körülbelül 800 ezer eurót igényelt. Jelenleg a Művész mozi Marosvásárhely tulajdona, amelyet 2010. nyarától a Helyi Tanács közigazgat.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top