Megrongált parkok Meggyesfalván

Szétszedett padok, ellopott szemeteskukák, törött asztalok – ez a látvány fogadja mindazokat, akik Meggyesfalva legzsúfoltabb parkjába látogatnak. A helybéliek a város vezetőit okolják, hogy nem törődnek a park állapotával, az illetékesek pedig azt mondják, nem képesek lépést tartani a rongálásokat okozó fiatalok „műveinek” megjavításával.

A lakónegyed Dózsa György utcai parkja az, ahol a legtöbb ember fordul meg naponta: az idősebbek sakkozni, kártyázni járnak ide, az anyukák gyerekeikkel jönnek a parkba játszani. Viszont senki sem elégedett, a park állapotát tetőzi a sok eldobált szemét, a zöld övezetben pedig a napraforgóhéj.

Ugyanez a helyzet jellemzi az idén májusban átadott parkot is. A lakosok azt állítják, hiába takarítanak hatszor egy héten a parkban, semmi látszatja nincs. Emiatt kellene fokozni a hatóságok figyelmét a térségben, hátha így megakadályoznák a rongálásokat.

Aurel Trif, a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szóvivője viszont azt kéri a helybéliektől, hogy tartsák be az etikai szabályokat, amelyek a köztisztaságra és rendre vonatkoznak. Másképp nincs értelme a felújításnak.

Slavic Andrea

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top