Megszületett a 2011-es év költségvetése

500 millió lej a végösszege az idéni költségvetésnek – ezt szavazták meg ma a tanácsosok. A pénz mellett természetesen azt is eldöntötték, mennyit mire költenek majd.

A Polgármesteri Hivatal Gazdasági Igazgatósága szerint 2011-ben pontosan 483171755 lejt fognak elkölteni, főként a város fejlesztésére és különböző javításokra. Az összeg körülbelül egyharmadát, azaz 178620437 lejt az Európai Unió finanszírozza.

A rengeteg projekt közül most hármat emelnénk ki:

– 6 millió lejt költenek idén összesen a Víkend telepre: a meglévő medencéket rendbe teszik, és egy új medencét építenek a kicsik számára, több csúszdával. Ugyanakkor felújítják a kosár- és lábteniszpályát, valamint a minifutball-pályát is.

– 13 millió lej megy a tömbházépítésre: ebbe beletartozik a Belvedere lakónegyed tömbházainak befejezése, a Rovinari negyedbeli és a Hidegvölgyben építendő újabb tömbházak költségei, a volt Romcab Hotel felújítása és szociális lakásokká való átalakítása.

– 200 ezer lejt pedig az új Maros-híd különböző terveinek az elkészítésére szánnak. Mert igen, Dorin Florea új hidat szándékszik építeni, amely összekötné az Egyesülés negyedet a várossal. A polgármester ugyanis azt állítja, a már meglévő Maros-hídnak szerkezetbeli problémái vannak, emiatt alapos felújításnak kell azt alárendelni.

Share this post

PinIt
scroll to top