Megszületett az Igaz Románia Szövetség jelölt-listája

Most már egészen biztos: Dorin Florea, a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) alelnöke indulni fog az idei parlamenti választásokon, szenátor-jelöltként. Ugyanakkor közzétette azt a listát is, amelyen az Igaz Románia Szövetség (ARD) jelöltjei állnak, 10–12 százalékos hibaküszöbbel.

„Továbbra is megmaradunk ugyanazon Marosért Szövetségként, de ezúttal kissé nagyobb szövetséggé formálódtunk, és az Igaz Románia Szövetség, vagyis ADR lettünk.” – nyilatkozta Florea, aki egyben Marosvásárhely polgármestere is.

Mint ismert, a polgármesternek sikerült megszereznie a negyedik városfői mandátumot, azonban mégis úgy döntött, megpályázza a szenátusi pozíciót, Marosvásárhely segítésére. Florea azzal indokolja elhatározását, hogy „rendkívül súlyos helyzettel állunk szembe, a szubkultúra és civilizáltság megfélemlítő kisíklásával, a politikai osztály zajongásaival és hisztériájával, ami maga után vonja a romániai társadalom összes szemetét és sarát az elmúlt 20 évből” – fogalmazott a városfő.

Az ARD listáján szerepel Marius Paşcan, Doru Oprişcan, Teodor Giurgea, Gheorghe Urcan, Meleg Viktor, Toader Stroian, Ioan Vasu és Liviu Todoran. Ők a Képviselőház egy-egy mandátumára pályáznak.

A szövetség szenátor-jelöltjei pedig Dorin Florea, Schwartz Ladislau, Petru Başa és Dumitru Matei lesznek a december 9-én sorra kerülő parlamenti választásokon.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top