Megvonja a szolgáltatást a rosszul fizető tulajdonosi társulásoktól a Aquaserv

Az Aquaserv vízszolgáltató arra kényszerül, hogy 2011. szeptember 5-től megvonja a szolgáltatást azoktól a marosvásárhelyi tulajdonosi társulásoktól, amelyek nagy adósságokat halmoztak fel.

A tulajdonosi társulások mostanig több mint 3 millió lejjel tartoznak az Aquaservnek. Az első 50 tulajdonosi társulást, ahol szeptember 5-től, hétfőtől elzárják a csapokat, a legrégebbről felgyűlt tartozások szerint választották ki. Ezek adósságai 2008-2009-től halmozódnak.

Ezt a kellemetlen döntést azután hoztuk, miután minden törvényes szakaszt végigjártunk abban a reményben, hogy a tulajdonosi társulásoktól behajtjuk a tartozásokat. Tekintettel arra, hogy ezek a társulások nem tettek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy csökkentsék az adósságokat, arra kényszerülünk, hogy a végső megoldást alkalmazzuk, ami teljes mértékben megfelel a vízszolgáltatásra vonatkozó hatályos törvényeknek (51/2006. és 241/2006-os számú törvények) – áll  az Aquaserv ma eljuttatott sajtóközleményében.

A tulajdonosi társulások listája amelyeknél 2011. szeptember 5-től megszüntetik az ivóvíz-szolgáltatást megtekinthető a www.aquaserv.ro honlapon.

Az Aquaserv a kialakult helyzetről értesítette a következő intézményeket : a Maros Megyei Közegészségügyi Hatóságot, a Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalt, a Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalt, a Maros Megyei Prefektúrát, amelyek megértették a helyzet súlyosságát és támogatják az Aquaserv eljárását.

Az 536/1997-es számú (utólagosan módosított és kiegészített) rendelet 21. cikkelye és 22. cikkelyének 2. bekezdése értelmében felkérjük azon tömbházak lakóit, ahol szünetelni fog a vízszolgáltatás, hogy időben gondoskodjanak elegendő víztartalékról a fiziológiai, higiéniai szükségletekhez, illetve a főzéshez – áll  az Aquaserv ma eljuttatott sajtóközleményében.

Share this post

PinIt
scroll to top