Melegvíz-krízis: Ciotlăuş az ANRSC-hoz fordult

Marosvásárhely alpolgármestere, Ionela Ciotlăuş felterjesztést nyújtott be a Közösségi Szolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatósághoz (ANRSC), amelyben a város melegvíz-problémájának a megoldásában kér segítséget.

Sürgősségi helyzetről van szó, így rövidesen meg fog érkezni a válasz, hogy miként oldható meg a melegvíz-krízis – nyilatkozta Ciotlăuş, hozzátéve, az ügyben résztvevő helyi hatóságokat mozgósítani fogják annak érdekében, hogy még a hét folyamán kérvényezzék a gáz szolgáltatásának újraindítását.

Az alpolgármester szerint, a Prefektúrát is felkérték, és amennyiben az illetékesek intézkedni fognak, az E-On Gáz Románia is szolgáltatni fog. A melegvíz-problémának gyorsan meg kell oldódnia – hangsúlyozta Ciotlăuş.

Körülbelül három hete tart, hogy Marosvásárhelyen nincs melegvíz. Azonban máig sem hangzott el arra vonatkozó válasz, hogy a Polgármesteri Hivatal törlesztené az adósságait az E-Star hőszolgáltató felé.

A kazánházakkal együtt a Pandúrok sétányán lévő ANL-tömbházban is megszüntették a gázszolgáltatást, ezt ugyanis nem csatlakoztatták külön a gázhálózathoz. Az ittlakók pedig kénytelenek  villany segítségével vagy a barátok, rokonok támogatásával megoldani a főzést és a melegvízben való tisztálkodást.

Marosvásárhelyen közel 7000 fogyasztó érintett az ügyben.

Hasonló eset történt egyébként 2010-ben is, amikor a Polgármesteri Hivatal szintén felhalmozta adósságait, ezúttal az Energomur felé, így az nem tudott fizetni az E-Onnak, és a város ismét melegvíz nélkül maradt.

Share this post

PinIt
scroll to top