Mi mindent hoz a Tuborg Green Fest Félsziget?

A neves együttesek és a kiadós koncertek mellett, sok mást is találhatunk a Félszigeten.

Bazároktól elkezdve, sörsátrak és étkezdék, na meg az extrém sportok sem hiányozhatnak az ország legnagyobb zenefesztiváljáról. Ezekről készítettünk most összeállítást.

Nem csupán a zenéről szól idén a Félsziget. Ugyanis ha épp bungee-jumpinghoz volna kedved, már azért is megéri ellátogatni a Maros partra. De emellett találsz ott egyebet is: bungee-trambulint, sphere ballt, kipróbálhatod magad az íjazásban vagy készíttethetsz magadnak ingyen-tetkót a felhúzott sátrak egyikében! Ja és ne feledkezzünk meg a panorámáról, amely a magasból tárul eléd, ha befizetsz egy kis „liftezésbe”.

Ami az árakat illeti, tavalyhoz képest kissé növekedtek. Legalábbis a bungee-jumping esetében. Idén ugyanis 90 lejért ugorhatsz le a 70 méteres magasságból, míg tavaly egy ugrás 80 lej volt. Ha íjjal lőnél célba, 1 lejért válthatsz 1 nyílvesszőt. Ha gurigáznál kicsit egy hatalmas, emberméretű labdában, 15 lejt és még egy személyt kell magaddal vinned, hogy kipróbálhasd. Ha pedig a bungee-trambulinnál maradnál, akkor 9 lejért 5 percen át ugrálhatsz. És ha a kilátást sem hagynád ki, 10 lejért körbenézhetsz a magasból, és persze remek fotókat is készíthetsz a városról és környékéről!

De ha hidegen hagynak az extrém sportok, és csak időtöltésből félszigetezel, nem kell félned attól, hogy éhen halsz! A fesztivál területén ugyanis rengeteg étkezdét és sörsátrat találsz, amelyek közül kedvedre válogathatsz. Melegételtől elkezdve gyorséttermi kajákig minden van, savanyúság, házi füstölt kolbász, nem beszélve a finom kürtös kalácsról és egyéb csemegékről!

És, ha belegondolunk, nem is kell sokat fizetned egy háromfogásos menüért, ha ebben a felállásban állítod össze magadnak az étrendet: egy adag csorbát 4,5 lejért, egy porció roston sült csirke- vagy disznóhúst szalmakrumplival 6 lejért, illetve 3 lejért rendelhetsz, kiegészítve egy óriáspalacsintával, amelyet 7 lejért is megkaphatsz. És kicsivel több, mint 20 lejért jól is laktál!

De egyebek között is válogathatsz, íme nagyvonalakban a kínálat: főételek közül gulyás 4 lejért, házi füstölt, sült kolbász 5 lejért, csirke comb 4 lejért, csirke májból készült pörkölt 7 lejért, csirkeszárny 4 lejért, sült kolbász 3,5 lejért, miccs 2 lejért, zsiványpecsenye 10 lejért, míg például a friss káposztából készült savanyúság 2 lejért kapható. Gyorséttermi kaják közül a sajtos-sonkás meleg szendvics 4 lejért, lángos többféle ízesítésben 5 lejért, gyros 8 lejért, gyros-tál 13 lejért, hamburger 5 lejért, hotdog 5 vagy 6 lejért vásárolható. És az édes finomságok közül megkóstolhatod a minifánkot 3 lejért, a kürtös kalácsot 3, illetve 7 lejért, a palacsintát 5 lejért, a főtt kukoricát pedig 4 lejért majszolhatod.

Végül, hogy elnyomtasd a kiadós ebédet vagy vacsorát, főként Tuborg sörök közül válogathatsz, amelyek ára 4–6 lej között ingadozik. És mert hogy a vizet igya meg a ló, ezt az italkategóriát mellőzzük, de ha ínyencségre vágysz, különféle pálinkákat, szeszes italokat is megkóstolhatsz. Ebben az esetben viszont kissé mélyebbre kell nyúlnod a zsebeidbe…

Share this post

PinIt
scroll to top