Miért költözik a GastroPan Expo?

GP_2013_Afis_HU_NoMediaPartA mindennapi kenyerünket, az ünnepeink kedvenc jelképeit – a tortákat, az intim vacsoráinkat elkészítő és prezentáló vendéglátóipar, a mindennapjaink szerves részévé váltak. A fenti szakterületeket reprezentáló rendezvény, a GastroPan Expo is felnőtt a pékek, cukrászok és szakácsok szintjére, felvállalva azt a magasztos feladatot, hogy emberközelbe hozza a fenti termékek előállítóit, megmutatva a szakmák szépségeit a fogyasztóknak.

A gyártó és a fogyasztó erősödő kapcsolata hozta meg a GastroPan Expo számára azt a sikert, amiről a kezdetekben még álmodni sem mertek a rendezők. Aminek következtében az öt éve Szovátán 500 m2 felületen elindított, majd Marosvásárhelyen 6000 m2 kiállítási felületet produkáló rendezvény, 2013. évbe 12 000 m2 felületen tudja bemutatni a pék, cukrász szakma és a vendéglátás világújdonságait.

De az újdonságok mellett a rendezvény legfontosabb programjai a tradicionális és a legújabb trendeket képviselő termékek gyakorlati bemutatói, mert itt találkozik a múlt előtti tisztelgés és a jelen technikája és technológiája.

A szervezők várnak mindenkit, kiállítót és látogatót, aki tiszteletet érez a mindennapi kenyerünk iránt, mert a GastroPan kiállításon olyan programokat láthat, amelyek mindenkinek maradandó élményeket nyújtanak. Nálunk a kenyér, a torta és a szakácsművészet ember-közelibbé és érthetőbbé válik.

2013. április 11-14. között megrendezendő sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátó-ipari szakkiállításnak a Bukaresti (ILFOV, Pantelimon) EXPOROM Kiállítási Központ ad helyet. A rendezvény hivatalos portálja a www.gastropan.ro itt minden információ (kiállításról, szállásról, helyszínről stb.) megtalálható természetesen magyar nyelven is.

A GastroPan 2013 kiállításon megrendezésre kerülnek a Románia 2013 “Év Kenyere” az “Év Tortája” az „Év Fagylaltja”és az „Év Hidegtálja” versenyek. A fenti versengésben az ország legjobb szakemberei méretik össze tudásukat, hogy kiderüljön, a nemzetközi szakmai zsűri kinek ítéli oda az ország legjobbjának járó díjat és a vele járó dicsőséget.

A fenti adatok és számok választ adnak arra, hogy miért költözött a GastroPan Expo Bukarestbe. Kizárólag azért, mert Erdélyben nem található olyan kiállítás felülettel rendelkező kiállítási központ, ahol meg tudtuk volna rendezni. A szakmai kiállítások rendezése egy ország, egy régió életének egyik legfontosabb gazdasági eseménye kellene, hogy legyen, ahol bemutathatják a gyártók azokat a termékeiket, amelyeket eladásra kínálnak, mert manapság a kiállításokon köttetnek a szerződések. De itt kínálkozik lehetőség, bemutatni az új fejlesztéseket, az új trendeket, az új termékeket is. Mert itt tudnak a szakemberek személyesen tárgyalni, a termékeket bemutatni, működés közben a berendezéseket kipróbálni.

A GastroPan Expo helyét a világban hűen tükrözi azon díszvendégek személye, akik felelősséget vállnak a rendezvény szakmai színvonaláért és hitelességéért. Ők pedig Peter Becker az UIB – Pékek Világszövetsége német elnöke, Ilonka Boldizsár az UIB magyar alelnöke. Továbbá Pataki János az UIPCG Cukrászok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, elnökségi tagja, aki a Magyar Cukrászok Szövetségének elnöke is egyben. A GastroPan szakmai társszervezője a PanGastRo Egyesület, amely a pék, cukrász és vendéglátás szakembereinek szakmai egyesülete és információs központja.

Várunk mindenkit egy olyan nemzetközi kiállításra, amelyet egy székelyudvarhelyi cég szervez Bukarestben, GastroPan Expo -2013. április 11-14. között.

Váradi János

Share this post

PinIt
scroll to top