Milyen időben lesz részünk 2012. áprilisáig?

Az Európai Időjáráselőrejelzési Központ áprilisig szóló előrejelzést tett közzé, Romániát illetően. A központ meteorológusai szerint, az elkövetkező három hónap csapadékos lesz.

Februárban főként a nyugati, dél-nyugati és központi részen kell csapadékra számítani. Márciusban az ország központi részén a normálisnál jóval több csapadék várható. Végül áprilisban a legtöbbet keleten, északon és a központi térségben fog esni – áll a jelentésben.

Februárban a hőmérsékletek megfelelnek majd a sokéves átlagnak, kivéve a keleti, dél-keleti és nyugati térségeket, ahol előfordul, hogy a megszokottnál kissé melegebb lesz. A csapadékmennyiséget illetően, az is megfelel a sokéves átlagnak, leszámítva a nyugati, észak-nyugati és központi térségeket, ahol a lehulló csapadék mennyisége túllépheti az ebben a hónapban megszokott értékeket.

Márciusban – úgy a hőmérséklet, mint a csapadékmennyiség szempontjából – rendhagyóak maradnak az időjárási viszonyok, a normális értékeket helyenként átlépheti a lehulló csapadék, főként a központi országrészben.

Áprilisban sem igen lesznek változások a sokéves átlaghoz képest, kivéve az ország dél-nyugati, déli részét, ahol a hőmérséklet alább csúszhat a megszokottnál. A csapadékmennyiség pedig a normális főlé léphet a keleti, központi és északi térségekben.

Share this post

PinIt
scroll to top