Milyen külföldi állásajánlatokra pályázik Maros megye lakossága?

Maros megye lakossága külföldi mezőgazdasági munkákra pályázik – derül ki a Tjobs.ro online toborzási platform novemberi felméréséből.

Adatok megyekre bontva

A Tjobs.ro online álláskeresési platform 8 romániai megyében mérte fel az októberi adatok szerint, hogy a munkavállalók melyik országban és milyen munkakörre jelentkeztek.

Összesen a 8 megye összlakosságából 62.15% férfi pályázott a hirdetésekre és 37.85 nő. A legtöbb férfi jelentkező Hargita megyéből ( 69.56%) és a legkevesebb, azaz 59.06% Kolozs megyéből származik.

Annak ellenére, hogy Kolozs megyéből jelentkezett a legkevesebb férfi, a nők esetében innen jelentkezett a legtöbb nő ( 40.94%) és Kovászna megyéből a legkevesebb ( 33.21%) a vizsgált 8 megyéhez viszonyítva.

Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország a legvonzóbb országok közé tartoznak a külföldre vágyó munkavállalók körében. Arad kivételével- mivel a megye lakosságának legtöbbje németországi munkavégzésre jelentkezett- minden megyéből angliai munkavégzésre pályáztak a legtöbben.

Atlag jelentkezes orszag szerint

Maros megye helyzetképe a külföldi munkavállalás szempontjából

Angliai (Nagy-Britannia) munkavégzésre jelentkezett a legtöbb munkavállaló októberben a Tjobs.ro álláskeresési platform keretén belül meghirdetett ajánlatokra. Maros megye lakossága vonzónak találta a németországi, olaszországi, francia munkavégzést is, ezt igazolja a legtöbb pályázás.

Maros megye

Magyarországi munkavégzésre is történt jelentkezés, azonban sokkal kevesebb, mint a külföldi ajánlatok esetében, 1.30%-os arányban. A legkevésbé érdekelt, azaz a legalacsonyabb számban a következő országokban történő munkavégzésre jelentkeztek 0.14%-ban: Qatar, Kiwait és Bahrain.

A mezőgazdaságban meghirdetett állásokra jelentkeztek a legtöbben, úgy, mint Hargita és Bihar esetében is, ezt követi a hotel/turizmusban meghirdetett állásajánlatok. A statisztikából kiderült, hogy majdnem azonos számú pályázás történt az idősgondozás/betegápolás munkakörökben meghirdetett ajánlatokra, mint a közlekedés kategóriában.

Maros megye külföldi munkavállalásra eltökélt lakossága figyelmét felkeltették a külföldi építkezés/felújítás állásajánlatok is, hiszen 9.83%-os pályázás történt. A legkevesebben a könyvelői, animátor és humán erőforrás/pszichológia kategóriában meghirdetett állásajánlatokra pályáztak, csupán 0.14%-ban.

Share this post

PinIt
scroll to top