Mindenki átment az érettségi első próbáján

A Megyei Főtanfelügyelőség által közölt mai adatokból kiderült, mindenki átment az érettségi első próbatételén, a diákok román nyelv- és irodalomból adtak vizsgát.

A 2012-es érettségi nyári próbatételére összesen 5.138 diák iratkozott be, többek között azok a diákok is, akik tavaly nem mentek át.

Ma és holnap tartják az érettségi második vizsgáját, a diákok egy része anyanyelvből vizsgázik.

Az érettségi vizsgák első szakaszára csaknem 340.000 diákot várnak országszerte. Az első nap 8 diákot zártak ki a vizsgákról Romániában.

2012-es érettségi utolsó próbatétele július 6-ára várható, az eredményeket két nappal később függesztik ki. A maturandusz-vizsga második szakaszát augusztus 20–szeptember 2. között tartják.

Június 18–22 között a végzősök digitális képességeit mérik fel a pedagógusok, míg június 25–27. között az idegennyelv-viszgákra is sor kerül.

Július 2-tól megkezdődnek az írásbelik, a következő sorrendben: 2-án román nyelv és irodalomból, 3-án anyanyelvből, 4-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, illetve 6-án a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok.

Az érettségi eredményeket július 8-án függesztik ki, az óvási intézkedéseket július 9-én lehet lerakni, a végső érettségi eredményeket július 13-án rakják ki.

Share this post

PinIt
scroll to top