Mindössze 2866 család maradt a marosvásárhelyi távfűtési rendszerben

A Tudor lakónegyedben, az 5-ös számú hőközponthoz egyetlen fogyasztó tartozik, bár azt ezres kapacitásúra tervezték. De a Budai negyedben és a Kövesdombon is vannak olyan kazánházak, amelyek szélsőségesen alacsony számú lakást szolgálnak ki, tudatta mai sajtótájékoztatóján a helyi tanács RMDSZ-frakciójának vezető-helyettese.

Peti András szerint a polgármesteri hivatal időhúzása nyomán történt jelentős fogyasztói létszámcsökkenés miatt a továbbiakban nagyobb lesz a gigakalória előállítási ára. Az újonnan előállt helyzetben az önkormányzatnak az lesz a feladata, hogy kialakítsa a kritériumrendszert, amelynek segítsével minimálisra csökkenthetőek a veszteségek. Ugyanakkor új távfűtési zónát kell kijelölni, ahol elfogadható áron tudnak szolgáltatni.

Lesznek olyanok is, akik a távfűtési rendszeren kívül maradnak. A nehéz anyagi helyzetben levő családoknak, amelyeknek az egy főre eső jövedelmük 800 lej alatt van, egyszeri támogatást nyújtatnának, 2000 lej értékben. Az összegről azonban még vitáznak. Peti András.

Peti András szerint a Locativ fél évre kap megbízást a távfűtési szolgáltatás biztosítására Marosvásárhelyen. A következő téli szezonra pedig versenytárgyalást írnak ki. Erre az idő rövidsége miatt most már nincs lehetőség, így rendkívüli módon közvetlenül ítéli oda az önkormányzat a szolgáltatói szerepkört. A tanácsos kijelentette, nagyon veszélyes lenne, hogy a Locativ csődbe menjen, hiszen a város épített vagyonát ügykezeli. Ezért ajánlotta, hogy külön nyilvántartásban vezessék az ártámogatások helyzetét, hogy a költségeket ellenőrzés alatt tudják tartani, mondta még Peti András.

Forrás: Rádió Gaga, Fotó: radiomures.ro

Share this post

PinIt
scroll to top