Mit kell tenned gyerekrablás esetén?

Erről szólt a Megyei Rendőrség által szervezett találkozó, amelyre Maros megye valamennyi intézménye hivatalos volt.

A Polgármesteri Hivatal, a Helyi Rendőrség, a Megyei Csendőrség, a Vészhelyzeti és Túzoltósági Felügyelőség, a Megyei Tanács vagy a Prefektúra csak néhány azon hatóságok közül, akik aktívan részt vettek a „Riadó, eltűnt egy gyerek” mechanizmusról szóló gyűlésen.

Ennek a mechanizmusnak a lényege, hogy mindjárt az esemény bekövetkezte után információkat gyűjtsenek a lakosságtól az eltűnés kapcsán. Ez azért fontos, hogy a legrövidebb időn belül megtalálják vagy a nyomára akadjanak az elrabolt gyereknek, még mielőtt testi vagy pszichikai sérülést szenvedne.

A mechanizmus úgy működik, mint bármelyik másik országban: az letűnést minél több úton híresztelni kell, hogy gyorsan eljusson mindenkihez, és hogy a lakosság is aktívan bekapcsolódhasson a keresésbe. A lakosok nélkül ugyanis a mechanizmus működésképtelen.

Livia Popa, a Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője kihangsúlyozta, ez egy rendkívüli megnyilvánulás rendkívüli esetekben, ugyanakkor egy olyan akció is, amely fontos társadalmi jelleggel bír: a közösségi szellemet és a beavatkozást bizonyítja – nyilatkozta a szóvivő.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top