Modelliskola indul Marosvásárhelyen

A Shiny Buttons egyesület, a marosvásárhelyi Ifjúsági Diákház közreműködésével, modelliskolát indít, a szakmában érdekelt fiatal lányok számára. Célja, olyan képzés biztosítása, elérhető áron, amely segítségével a kurzus résztvevői megállják a helyüket manökenként, fotómodellként és hostessként egyaránt. A két hónapos kurzus április 2.-án indul. Az érdeklődők március 29. és 30. között iratkozhatnak fel, 15:00 órától 18:00 óráig, az Ifjúsági Diákházban.

bianca2

Marosvásárhelyen jelenleg nincs olyan modelliskola, amely színvonalas oktatást biztosítana elérhető áron. Egyre több divatbemutatót szerveznek városunkban, bár képzett modellekből kevés van. Egyre több a promóciós, illetve hostess munka a nyári szezonba, ahol a munkaadók a lányoktól magabiztos fellépést, meggyőző magatartást várnak el. Tehát a lehetőség számtalan, az igény megvan. Az érdeklődők száma is egyre nő.

A modelliskola segít, hogy városunk divatbemutatói még színvonalasabbá váljanak, hogy a fiatal generációja kezébe még több lehetőséget adjunk, egy esélyt arra, hogy feljebb törjenek, hogy megfelelő módon kihasználják azokat az adottságaikat, amelyet az anyatermészet bízott rájuk. Nem csak járni és pózolni tanulnak meg, hanem egy olyan magatartást is elsajátítanak, amely minden nőnek egy előnyt jelent, bármilyen szakmát is választ.

Erkölcsi illemszabályoktól az egészséges életmód fenntartásáig, minden hasznos információba és tudnivalóba betekintést nyernek a modelltanoncok. Az órákat szakképzett előadók tartják. Az órák tematikája között szerepel a mozgás és járás technikája, továbbá a diákok betekintést nyernek a fotózás, smink és haj trükkökbe is.
Megtapasztalják, hogy hogyan zajlik egy fotózás, hogyan készül egy portfólió és milyen stratégiákkal népszerűsíthetik magukat (online marketing, imázs építés). A külsőségek mellet, a kiegyensúlyozott belső is nagyon fontos, ezért önbizalom növelő gyakorlatok és hasznos információk az egészséges táplálkozásról is gazdagítják az órák tematikáját. A két hónapos kurzus ideje alatt, tapasztalt meglepetés meghívottakra is számíthatnak majd a résztvevők.

jo1

A modelliskola egy vizsgával zárul. A két hónapos kurzust, a diplomaosztás követi. Minden modelltanonc egy részvételi diplomát kap, emellett pedig egy portfólióval lesz gazdagabb, amit bármilyen modellügynökségnél bemutathat. A modelliskola elvégzése után a Shiny Buttons egyesület, a lányokat divatbemutatókra és fotózásokra viszi, ezáltal népszerűsítve az modell szakmát tanult lányokat.

A Shiny Buttons egyesület élén Máthé Annamária modelloktató és divattervező áll. Már több mint hat éve gyakorolja szakmáját, blogot ír, fotózásokat szervez, divatbemutatókon vesz részt csapatával és a 2013-as országos divattervező versenyem második helyezést ért el. Több Marosvásárhely szinten elismert modell neki köszönheti népszerűségét. Az oktatók közé sorolhatjuk Fülöp Barna és Bandi András fotósokat is, akik számtalan divatfotózáson és divatbemutatón kattogtatták fényképezőgépüket. Ők az oktatás mellett, a lányok portfóliójának összeállításában is főszerepet kapnak. Tagja az egyesületnek, Márkos Ildikó fodrász és harstylist is, aki hasznos tanácsokat ad majd a haj ápolásáról és karbantartásáról, továbbá ő fog gondoskodni a modelltanoncok frizurájáról a fotózások során.

Share this post

PinIt
scroll to top