Módosul a törvény a jogosított magánszemélyekre vonatkozóan

A kormány legújabb javaslata szerint, a jogosított magánszemélyek is alkalmazhatnak majd személyeket. Az új törvénnyel azt remélik az illetékesek, hogy nőni fog az alkalmazások száma, és csökken majd a munkanélküliség.

A tervvel a Megyei Munkaerő-Ügynökség és a Megyei Területi Munkafelügyelőség is egyetért, és ugyanazt a hasznot látják benne, mint felsőbbrendű kollegáik.

Azt gondolják, hogy a jogosított magánszemélyek munkáltatóként több személyt foglalkoztatnak majd, így megnő a hivatalos munkaszerződések és munkakönyvek száma.

Az új törvénnyel azonban számítaniuk kell a jogosított magénszemélyeknek arra, hogy megadózzák majd a jövedelmeiket. Eddig ez nem következhetett be, mivel így még bonyolult a helyzet. Viszont ha már munkaadóként is szerepelnek ezek a személyek, akkor már adózhatóvá válik a tevékenységük – magyarázta Daniel Don, a Munkaerő-Ügynökség igazgatója.

A szakemberek véleménye szerint, ha elfogadják az új törvényt, a jogosított magánszemélyeket már csak egy lépés választja el a magánvállalkozások csoportjától, méghozzá az, hogy ezutóbbiaknak a bürokrácia több fejtörést okoz.

Share this post

PinIt
scroll to top