Módosul a vonatok menetrendje jövő hónaptól

A Román Állami Vasúttársaság módosít a vonatok új menetrendjén, méghozzá 2011. december 11-től. Az új indulási program jövő év, azaz 2012. decemberéig marad érvényben – tájékoztat a CFR Călători.

Ugyanakkor, a Vasúttársaság a vonatok rangján és azzal együtt a megnevezésén is módosít: ezentúl a személy-, gyors- és sebesvonatok helyett InterCity, InterRegio és Regio járatok közlekednek majd.

Az új menetrend szerint tehát, InterCity – IC, InterRegio – IR és Regio – R szerelvényekre válthatunk majd jegyet, úgy a belföldi és helyi, mint a külföldi utazásunk során.

A helyi vasúti közlekedésben a CFR összesen 1336 szerelvényt mozgósít, amelyből 28 InterCity, 198 InterRegio és 1110 Regio járat lesz. Ami a nemzetközi járatokat illeti, összesen 70 vonat kel majd át a határokon, közülük 4 InterCity, 40 InterRegio és 26 Regio.

A vasúti közlekedést biztosító vállalat által kibocsátott sajtóközlemény szerint, a vonatjegyek értéke változatlan marad az eddigi InterCity és személyvonatok (azaz Regio-járatok) esetében. Az InterRegio vonatok esetében viszont, egy jegy ára az eddigi gyors- és sebesvonatokra váltott jegyek számtani középarányosának felel majd meg.

És még egy újdonság, amelyet a CFR decembertől bevezet: a megvásárolt vonatjegyek kassza-blokként is használhatók.

A Román Állami Vasúttársaság, az újítások ellenére, továbbra is érvényben tartja a különböző utas-kategóriáknak nyilvántartott árkedvezményeket.

Fotó: cfrcalatori.ro

Share this post

PinIt
scroll to top