Módosul az észak-erdélyi autópálya útvonala

Változik a Brassót, Marosvásárhelyt, Kolozsvárt és Nagyváradot összekötő A3-as autópálya útvonala, adja hírül az economica.net.

autopalyak

A legújabb tervek szerint az észak-erdélyi autópálya-szakasz már nem Fogaras-Segesvár-Marosvásárhely mentén fog megépülni, hanem a Nagyszeben-Szászsebes-Torda útvonalon, ami az országos útkezelő vállalat szerint egy jobb összekötő szakasz Brassó és Kolozsvár között.

A Közlekedési Minisztérium honlapján közzétett interaktív autópálya térkép szerint a fővárost Bors államhatárral összekötő A3-as autópálya már nem a Fogaras-Segesvár-Marosvásárhely útvonalon halad, hanem Szeben irányába. Így a Nagyszebent Brassóval összekötő útszakasz az észak-erdélyi autópálya részévé válik. Bukarestet és Nagyszebent ezek után két különböző, az A1-es és A3-as autópálya is összeköti egymással.

Úgy tűnik az útügyi vállalat hivatalosan is lemondott az A3-as autópálya Fogaras-Segesvár-Marosvásárhely útszakaszának megépítéséről, a cég képviselői ugyanis elmondták, ez a projekt az elkövetkezendő években nem valósul meg: „A Fogaras-Segesvár-Marosvásárhely útvonal nem szerepel az elkövetkező évekre kitűzött útvonalak megépítésére vonatkozó általános közlekedési fejlesztési terv (Master Plan) végleges változatában” – nyilatkozta az economica.net portálnak az Országos Közlekedési Infrastruktúra-kezelő Társaság, az egykori Országos Autópálya és Útügyi Vállalat (CNADNR) képviselője.

Share this post

PinIt
scroll to top