Nagy Zsolt a Ma Reggelben és a Kárpát Expresszben

Az Erdélyi Magyar Televízió és a Magyar Televízió közös jövőbeni terveiről folytatott eszmecserét Nagy Zsolt az MTV Kunigunda útjai székházában. A külhoni intézmény vezetője két műsorban is megszólalt.

A Magyar Televízió vendége volt az Erdélyi Magyar Televízió vezetése, Nagy Zsoltot, az intézményt felügyelő Janovits Jenő Alapítvány elnökét Szepessy Előd ügyvezető igazgató és Szudár László producer is elkísérték.

Nagy Zsolt először a Ma Reggel vendége volt, Betlen János mikrofonja előtt a román gazdaság helyzetéről adott átfogó képet. Ezt követően Románia volt informatikai minisztere a Kárpát Expresszben Kozári Rékával beszélgetett. „Az Erdélyi Magyar Televízió május óta az erdélyi magyar háztartások mintegy felében fogható – tájékoztatta a nézőket Nagy Zsolt, majd hozzátette. – A médium fontos hiányt pótol a kárpát-medencei média világában: Erdélyben, erdélyiek erdélyieknek készíthetnek műsorokat.”

A vendégek találkoztak Dobos Menyhérttel, az intézmény újonnan kinevezett műsorigazgatójával és Havasi János közéleti főszerkesztővel. A kötetlen hangulatú beszélgetés előzménye, hogy Dobos Menyhért közvetlenül kinevezése után először az Erdélyi Magyar Televíziónak nyilatkozott, s a telefoninterjúban a két közszolgálati intézmény további együttműködését helyezte kilátásba. Nagy Zsolt a mostani találkozón hangsúlyozta, hogy a romániai magyarság legjelentősebb médiuma a Magyar Televíziót stratégiai partnerének tekinti, s a kölcsönös érdekek mentén, hosszútávon szélesíti az együttműködést.

Share this post

PinIt
scroll to top