Nagyszabású beruházás a turizmusért, Szovátán

Ma került sor, a Maros Megyei Tanács székhelyén, annak a finanszírozási szerződésnek az aláírására, amelynek alapján Szováta önkormányzata valóságos turistaparadicsommá alakíthatja az üdülőtelepet.

A dokumentum aláírásával több mint 4 millió lejes összeget kapott a város, amellyel elvégezheti a tervezett korszerűsítést, és ezzel akár megduplázhatja a turistaforgalmat a térségben.

A projektet a Regionális Operatív Program finanszírozta, 4 millió 720 ezer lejes, meg nem térítendő pénzösszeggel. A többi költséget a tulajdonosnak kell fedeznie, saját pénzforrásokból – áll az egyezségben.

A felújítási munkálatok Romániában egyedi ökoturisztikai park-város létesítésére terjednek ki, amellyel a természetre és a környezetvédelemre fektetik a hangsúlyt, kiegészülve a fürdőkkel, sétálóhelyekkel, biciklisávokkal.

2,8 kilométer hosszúságban létesítenek ökologikus sétányokat. Továbbá, a Medve tó környékét is felújítják: 4 megfigyelőpontot, egy kilátótornyot, 16 pihenőt és megfigyelőt, valamint információs táblákat helyeznek el a sós tó övezetében.

Ugyancsak a fenti összegből fogják megépíteni az 5 hidat és pallót a sétányokon, ugyanakkor 9707 négyzetméteres területen pihenőhelyeket és csarnokot létesítenek a turistáknak.

A fürdőváros képviselői úgy vélik, a projekt befejezésével sikerülni fog megduplázni a turistaforgalmat, és Szovátát a hazai üdülőtelepek legjobbjai közé emelni.

Share this post

PinIt
scroll to top